Jongeren ontvangen H. Vormsel in sfeervolle viering

Op zondag 6 juni 2021 ontvingen vijf jongeren het sacrament van het heilig Vormsel in de Sint-Barbarakerk in Dreumel.

Vier van de vormelingen kwamen uit Dreumel en een uit Altforst. De hulpbisschop van Den Bosch, mgr. Rob Mutsaerts, was naar de Sint-Christoffelparochie gekomen om samen met onze pastoor Titus en kapelaan Jules voor te gaan in de viering.

De vormselwerkgroep had er alles aan gedaan om aan deze viering een feestelijk tintje te geven. Er was een klein koortje dat een aantal mooie liederen en een Nederlandstalige heilige Mis zong, onder leiding van dirigent Cees van Esch, met op orgel Gonnie Pleijsier.

Heilig Vormsel door mgr. Mutsaerts

Hulpbisschop Mutsaerts legde de vormelingen de hand op en vroeg om de gave van de Heilige Geest, terwijl hij de jongeren zalfde met olie (chrisma) om hen de kracht te geven van de geest van God, die hen zal begeleiden op hun levensweg.

Net als het heilig Doopsel kan het heilig Vormsel maar één keer worden ontvangen. Nadat het koor het laatste lied had gezongen (De Roos) werden alle vormelingen gefeliciteerd door de ouders en werden er foto’s gemaakt met de bisschop, de pastoor en kapelaan, die hen ook veel geluk en sterkte wensten in hun verdere leven. Een waardige viering met een inspirerende preek van de hulpbisschop.

Mgr. Rob Mutsaerts, pastoor Titus, kapelaan Jules en de vijf vormelingen

Proficiat, vormelingen!

 

Foto’s: Henk van Coolwijk

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl