Aanmelden voor de bedevaart naar Kevelaer is gestart!

Op maandag 2 september vertrekken we weer met de Maas en Waalse en Tielse bedevaart naar Kevelaer. Meer informatie vind je op het aanmeldformulier dat te vinden is in de kerken en MFA’s van onze 8 kerkdorpen en aangrenzende dorpen Afferden, Deest, Druten en Horssen.

Ook kun je dit Aanmeldformulier bedevaart naar Kevelaer 2024 downloaden. Aanmelden kan tot uiterlijk 16 augustus aanstaande.

Historie

Al eeuwenlang is het Duitse plaatsje Kevelaer, net over de grens bij Venlo, een veel bezocht bedevaartsoord ter ere van Maria. Sinds 1642 wordt er in Kevelaer een wonderbaarlijke afbeelding van de Maagd Maria vereerd. Veel katholieken pelgrimeren jaarlijks naar dit genadebeeld, dat in het Latijn bekend staat als de ‘Consolatrix Afflictorum’, ofwel Troosteres der Bedroefden.

Jaarlijks komen zo’n 7 miljoen pelgrims naar Kevelaer, het grootste bedevaartsoord in Noordwest-Europa. Het bijzondere van Kevelaer is, dat wie steun en bijstand bij Onze Lieve Vrouw van Kevelaer zoekt, dit op enigerlei wijze ook ervaart: soms snel, soms na enige tijd, maar soms ook na enkele jaren. Zonder direct te spreken over wonderen mag toch gezegd worden dat zij voor tallozen een toeverlaat is.

Wij hopen en vertrouwen erop dat wij, net als voorgaande jaren, met een grote groep pelgrims naar Kevelaer kunnen gaan.

Hartelijke groeten,

Werkgroep bedevaart Kevelaer & het pastorale team

Foto: Henk van Coolwijk

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl