Afscheidswoord van kapelaan Steijaert

“Met voldoening kijk ik terug op mijn tijd in Maas en Waal. Alle parochianen wens ik een hele goede tijd toe met een goede gezondheid.” Aldus kapelaan Sacha Steijaert aan de vooravond van zijn vertrek naar zijn nieuwe parochie in Asten. Lees zijn hele bericht:

Beste mensen,

Een van de meest kenmerkende eigenschappen van het verschijnsel ‘tijd’ is: zij is niet te stoppen. Voor niets en niemand. Dat geldt ook voor mij. Het is nu een maand bekend dat ik naar een andere parochie ga en nu komt het moment dat ik ook werkelijk ga. Tik-tak-tik-tak. Het gaat vanzelf.

Vanaf 1 januari woon en werk ik niet meer in Maas en Waal. Ik vertrek met een dubbel gevoel. Enerzijds wil ik trouw zijn aan wat de bisschop van mij vraagt en wacht er een mooie taak in Brabant. Maar anderzijds wil ik eigenlijk helemaal niet weg. Ik ben hier nog maar anderhalf jaar en leef hier graag. Ik ben me gaan hechten aan de streek, het landschap en natuurlijk de mensen die er wonen. Dat maakt het dus ook moeilijk om weg te gaan en zorgt voor het dubbele gevoel.

Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb mogen ontvangen van de mensen en de parochie. Met voldoening kijk ik terug op mijn tijd in Maas en Waal. Alle parochianen wens ik een hele goede tijd toe met een goede gezondheid.

Hartelijke groeten,
Kapelaan Steijaert