Algemene audiëntie paus Franciscus, 2 september 2020

Beste broeders en zusters,

In onze constante reflectie op de huidige pandemie zien we hoe nauw we met elkaar verbonden zijn en afhankelijk van elkaar zijn, precies omdat we door God geschapen zijn en één gedeeld thuis hebben.

We kunnen alleen maar sterker uit de crisis komen als we samen optrekken.

De sociale doctrine van de Kerk spreekt van de noodzaak van de deugd: solidariteit. Authentieke solidariteit gaat niet alleen over het aanbieden van hulp aan anderen. Het is een kwestie van gerechtigheid. Die vereist een radicale verandering, die aandacht heeft voor het beste voor de gemeenschap, het recht op leven voor allen verdedigt en een eerlijke verdeling van de aardse goederen promoot.

Het bijbelverhaal over de toren van Babel laat ons zien wat er gebeurt, wanneer een samenleving zijn eigen weg naar de hemel bouwt en God loslaat, geen aandacht meer heeft voor de meest kwetsbaren. Dit ‘Babel-syndroom’ is gekeerd door het feest van Pinksteren. Waar de gave van de Heilige Geest een harmonieuze eenheid creëert, om waarachtig een gemeenschap op te bouwen.

Moge de Heilige Geest ons wijsheid en creativiteit geven om vormen van solidariteit te vinden die nodig zijn in de post-corona-wereld, om de interpersoonlijke en sociale ziekten te genezen en de groei van de menselijke familie in broederschap, rechtvaardigheid en vrede te bevorderen.

Paus Franciscus

[Vertaling: F.Z.]

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl