Binnenkort weer samen de H. Mis vieren

De bisschop heeft laten weten dat we in juni weer naar de H. Mis kunnen met maximaal 30 mensen en vanaf juli – als alles goed gaat – met maximaal 100. Dat is goed nieuws.

Als parochie pakken we het kerkelijk leven stapsgewijs weer op. U begrijpt dat we rekening houden met de richtlijnen van het RIVM en het bisdom. Daarom nemen we uitgebreide maatregelen rondom afstand, hygiëne en groepsvorming.

De Nederlandse bisschoppen hebben het protocol ‘Kerkelijk Leven op anderhalve meter’ vastgesteld. Dit geeft richtlijnen om samen veilig en waardig de liturgie te vieren. Lees het protocol hieronder alvast eens door.

Wanneer gaan wij als Christoffelparochie weer de mis vieren?

Als pastoraal team en parochiebestuur kiezen we voor een voorzichtige start. We beginnen op maandag 15 juni in vier kerken met de gebruikelijke doordeweekse vieringen. Bekijk in het overzicht de stappen die we zetten:


JUNI
·         De hele maand juni kunt u op zaterdag en zondag nog geen vieringen bijwonen in onze parochie.·         U kunt wel in juni alle vieringen vanuit de kerk in Dreumel beluisteren via internet: https://www.kerkomroep.nl/#/kerken/10977. Tijden: doordeweeks (t/m 12 juni, daarna alleen op woensdag en vrijdag) en zaterdag om 19.00 u en op zondag om 09.30 u. Terugluisteren kan altijd.·         Vanaf maandag 15 juni zijn er weer doordeweekse vieringen – maximaal 30 personen. De H. Communie wordt uitgereikt. Het gaat om:
– Alphen: maandag 19.00 u
– Wamel: dinsdag 19.00 u
– Beneden-Leeuwen: woensdag 08.30 u; donderdag 19.00 u en vrijdag 08.30 u
– Dreumel: woensdag 19.00 uur en vrijdag 19.00 u

JULI
Vanaf 1 juli zijn de vieringen in onze kerken toegankelijk voor maximaal 100 mensen. Anderhalve meter afstand houden blijft de regel. U kunt dus vanaf zaterdag 4 en zondag 5 juli weer volgens het normale rooster naar de kerk, zowel in het weekend als doordeweeks. Dit alles is natuurlijk afhankelijk van het coronavirus.

Hieronder vindt u meer informatie over wat er van u verwacht wordt, als u naar de kerk komt:

PROTOCOL KERKELIJK LEVEN OP ANDERHALVE METER GELOVIGEN

MEEST GESTELDE VRAGEN OVER CORONA EN DE KERK

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl