Column pastoor Titus: Vertrouwen is moed en trouw is kracht

Ik heb een artikel gelezen van Hein Pragt over loslaten en leren vertrouwen. Ik vond het mooi en ook passend in deze tijd dat ik met jullie iets over het vertrouwen zou kunnen delen. Hij zegt dat vertrouwen voor hem zeer belangrijk is en hij, als kind, met katholieke waarden en normen in een klein dorp opgegroeid is. Op dezelfde manier werd ik ook in mijn familie opgevoed. Hij vindt het dat vertrouwen een elementair onderdeel van ons leven is. In deze tijd is dit belangrijkste om onszelf en onze kinderen in het geloof op te voeden.

Na een lange tijd van stilzitten wegens het coronavirus, is het tijd om weer ons kerkelijk leven te gaan opstarten. We moeten ons vertrouwen op God niet loslaten. Laten we nog eens opnieuw met elkaar beginnen. Op een bepaalde manier is dat wel vreemd, na drie maanden.

Ik wil graag dat we hier steeds meer en steeds dieper leren vertrouwen op Gods trouw. Dan zullen we vanzelf ontdekken wat die trouw allemaal in houdt: redding, bevrijding, genezing, goedheid, vrede, in het klein en ook in het groot. Gods trouw blijkt eindeloos door te gaan. Hij is de God van altijd meer dan je denkt, die we ontmoeten en die onze God wil zijn.

Vertrouwen om op weg te gaan, telkens weer opnieuw. Wees niet langer zonder vertrouwen, maar vertrouw. Vertrouwen in het leven dat er is. Het vertrouwen op God is voor ons erg belangrijk. Met het kerkelijk leven gaan wij als gelovigen ook deze crisis te lijf. Wees sterk en moedig, wees niet bevreesd en schrik niet voor hen terug want het is de HEER, uw God, die met je meegaat. Hij zal u niet loslaten en je niet verlaten.

Pastoor Titus

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl