De twaalf apostelen: deel 11. De heilige Simon

De apostel Simon kwam uit Kana en wordt daarom vaak Simon de Kanaäniet genoemd om hem te onderscheiden van Simon Petrus. Andere namen voor hem zijn Simon de Zeloot en Simon de IJveraar.

Simon wordt in de Bijbel nauwelijks beschreven, maar volgens andere bronnen is hij mogelijk een broer van Thaddeüs, Jakobus de mindere en Jezus. Al wordt in de huidige katholieke leer niet geaccepteerd dat Jezus broers zou hebben gehad.

Ook over zijn leven na de dood van Jezus is veel onduidelijkheid. Mogelijk was hij de opvolger van Jakobus de mindere als bisschop van Jeruzalem. Maar het is ook mogelijk dat hij door Egypte en Libië is gereisd. Simon wordt vaak afgebeeld met een zaag, omdat hij volgens een legende na zijn marteldood in stukken werd gezaagd.

Simon is de beschermheilige van de leerlooiers. Zijn feestdag is 28 oktober.

Foto: de apostel Simon, detail van het mozaïek in de basiliek San Vitale in Ravenna, 6e eeuw. Foto Wikipedia, José Luiz Bernardes Ribeiro.

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl