Decreet tot onttrekking aan de eredienst van de H. Lambertuskerk te Maasbommel

Afgelopen december heeft het parochiebestuur haar voorgenomen besluit over de sluiting van vier van haar acht kerken bekend gemaakt. Het betreft de H. Donatuskerk te Altforst, de H. Victor en Gezellenkerk te Wamel, de H. Willibrorduskerk te Boven-Leeuwen en de H. Lambertuskerk te Maasbommel.

Aansluitend zijn de formele stappen gezet in het proces van onttrekking van deze kerken aan de eredienst en heeft het parochiebestuur uitgebreide verzoeken neergelegd bij de bisschop van ’s-Hertogenbosch. De bisschop heeft inmiddels voor de kerk van Boven-Leeuwen het decreet uitgevaardigd.

Decreet tot onttrekking aan de goddelijke eredienst

De bisschop van ’s-Hertogenbosch, Gerardus Johannes Nicolaas De Korte, heeft op 20 juni 2023 een decreet afgegeven tot onttrekking aan de goddelijke eredienst van de H. Lambertuskerk te Maasbommel.

Het besluit houdt in dat de r.k. Kerk van de HEILIGE LAMBERTUS met altaren, gelegen aan de Raadhuisdijk 44 te Maasbommel, behorende tot de R.K. Parochie Sint Christoffel, gevestigd te Dreumel in het bisdom van ‘s-Hertogenbosch, met ingang van 30 december 2023, direct aansluitend aan de laatste viering, aan de goddelijke eredienst wordt onttrokken.

Bezwaren tegen dit decreet kunnen in overeenstemming met het kerkelijk wetboek (can. 1734 ivm can. 201 § 2) vanaf maandag 3 juli 2023 tot en met woensdag 12 juli 2023 (10 nuttige dagen) bij de bisschop van ’s-Hertogenbosch, Parade 11 (5211) KL ’s-Hertogenbosch ingediend worden.

Het decreet wordt afgekondigd tijdens de eucharistievieringen op zondag 2 juli en zondag 9 juli 2023 en tevens wordt het aan iedereen bekendgemaakt via een bericht op onze parochiepagina in de Maas & Waler van woensdag 5 juli.

De volledige tekst van dit decreet kunt u als pdf downloaden.

 

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl