Dinsdag 4 augustus: gedenkdag Pastoor van Ars

De Pastoor van Ars wordt geboren als Jean Baptiste Marie Vianney en groeit op in een gewone boerenfamilie. Zijn kinderjaren hebben een sterke invloed op zijn geestelijk leven als priester.

De devote getuigenis van zijn ouders, vooral van zijn moeder, geeft een rotsvast geloof aan deze eenvoudige boerenjongen. In het ouderlijk huis leert hij bidden. Hij leert er ook zorgen voor de armen, doordat er dagelijks daklozen en armen uitgenodigd worden aan de familietafel.

Naar het seminarie

In 1806 opent pastoor Balley van Écully een klein-seminarie waar Jean-Marie gaat studeren. Hij is een matige leerling. Vanwege zijn vroomheid twijfelt echter niemand aan zijn priesterroeping. Hoewel hij niets van de Latijnse lessen begrijpt, wordt hij uiteindelijk priester gewijd en als kapelaan naar Écully gestuurd.

Enorm charisma

Wanneer pastoor Balley overlijdt, wordt Jean-Marie Vianney benoemd in Ars-sur-Formans, een klein dorpje in de buurt van Lyon. Daar weet hij door zijn preken, zijn vroomheid en zijn roep van heiligheid velen tot geloof en boetvaardigheid op te roepen. Hij bekommert zich om de armen. Alles geeft hij weg. “Alles geven en niets houden” is zijn geheim. Uit heel Frankrijk komen mensen bij de Pastoor van Ars om te biechten, hem een gunst of raad te vragen.

Hij sterft in Ars op 4 augustus 1859 na een leven van boete en gebed zonder ooit zijn dagelijkse taken als priester en als pastoor te verwaarlozen.

De Pastoor van Ars is in 1925 heilig verklaard en is de patroon van de priesters.

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl