Een enthousiaste koster vertelt …

Huub, wat is er zo mooi aan het kosterschap?

Vanaf september 2005 ben ik, Huub van Teeffelen, koster in de Wamelse kerk. Graag wil ik als gelovig mens een bijdrage leveren aan godswerk hier in onze parochie. Daarom wil ik als verlengstuk mijn bijdrage leveren in het vieren van de heilige mis. Dit doe ik samen de pastoor of kapelaan en met Wil van Wel en soms met het gezin.

En wat brengt het geloof voor jou en je familie?

Het geloof is liefde en dat ervaar ik elke dag in onze ontmoetingen en gesprekken met de andere mensen. Daarnaast geeft geloof steun in het leven van elke dag. Elke dag zijn er weer nieuwe uitdagingen van het leven. En God geeft mij kracht, steun, wijsheid, humor en vertrouwen om de dingen zo goed mogelijk te doen.

Geeft het geloof je ook extra steun in deze corona-tijd?
Dat denk ik wel. Het is voor vele mensen een bijzondere tijd. God leert mij om de dingen te zien zoals ze zijn. Daardoor blijf ik rustig en vertrouw op de toekomst.

Wat hoop je dat je je kinderen hebt meegegeven?
God’s liefde! Dat God altijd van je houdt wat je ook doet en wie je ook bent. Dat je altijd op elk moment kunt rekenen op God; s liefde en genade voor jou.

Hoe belangrijk is het dat je kleinzoon nu ook gedoopt is?

Ik ben erg blij dat onze kleinzoon gedoopt is in de kerk waarin ik ook koster mag zijn. Ieder mens heeft vroeg of laat God’s hulp nodig. Daarom is dopen belangrijk om een alvast een lijntje met boven te hebben. En een belangrijke ondergrond voor zijn levenspad!

Huub, bedankt voor dit interview!

Meer nieuws

Mijn liefste wens

10 april 2021

Geloof in het gezin

18 maart 2021

Blasius-zegen

4 februari 2021

Digitale Adventskalender

24 november 2020

Parochie op Facebook

14 september 2020

Paus-spreuk (18 aug.)

19 augustus 2020

Zaproszenie, 1 maart

24 februari 2020

Aswoensdag, 26 februari

17 februari 2020

Carnavalsmis Dreumel

16 februari 2020

Actie Kerkbalans 2020

7 februari 2020

Pater Pio gebedsavond

31 december 2019

Stille dag in Thorn

27 november 2019

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl