Eindejaarsoverdenking van diaken Jos

Aan het eind van 2021 kijken de leden van ons pastoraal team terug en vooruit. Als eerste diaken Jos van den Bosch.

Het meest pijnlijke in 2021 voor mij persoonlijk was te moeten constateren dat het jaar begon met veel respect en waardering voor verpleegkundigen en hulpverleners en een groot gevoel van solidariteit, maar dat dit gaandeweg omsloeg in verharding en intolerantie. Eenheid veranderde in (vaak agressieve) verdeeldheid!

Aan het einde van 2021 kunnen wij maar tot één conclusie komen: het moet in 2022 écht anders! En Kerstmis biedt daartoe voor iedereen een mooie uitnodiging; een uitnodiging waar de schrijver Lucas in zijn evangelie ons precies vertelt wat Kerstmis werkelijk is: ‘Vrees niet’, zegt een engel tegen enkele herders die ‘s nachts in het open veld hun kudde bewaken. ‘Vrees niet, want ik verkondig u een blijde boodschap: vandaag is u een Redder geboren, Christus de Heer’. En opeens zingt een hele groep engelen de échte kerstvreugde uit: ‘Eer aan God in den hoge en vrede op aarde voor alle mensen die Hij liefheeft’.

Dat is het échte kerstcadeau voor alle mensen: een wereld waar geloof, hoop, liefde, respect, tolerantie, luisterbereidheid en oprechte belangstelling voor elkaar de richtingwijzers zijn. Dan is het niet alleen voor 2021 een Zalig Kerstfeest, maar dan is het een bijzonder kostbaar cadeau voor heel 2022!

Diaken Jos van den Bosch

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl