Escaperoom unieke ervaring

De voordeur van de kerk in Altforst gaat open en een monnik in de hal gebiedt ons de trap op te gaan naar het koor. Er liggen verrekijkers klaar waarmee we de kerk in turen. ‘Er staan getallen op kaarsen’, roept een van ons. Met de getallen dalen we af naar de monnik die ons toegang geeft tot de kerk.

Op het altaar staat een kist gehuld in rook met een cijferslot. We moeten binnen 30 minuten vier opdrachten uitvoeren om de code te vinden waarmee we de kerk mogen verlaten. Voor extra aanwijzingen kunnen we ‘te biecht’ bij een non in de biechtstoel. Dat doen we een paar keer om waardevolle informatie te krijgen. En we hoeven niet eens penitentie te doen.

De opdrachten zijn erg ingenieus bedacht. Een kistje met een ballon waarin een van de cijfers zit. Een cijferreeks die omgezet moet worden in letters om zo bij een schilderij met statie uit te komen. Een partituur met een achterstevoren geschreven opdracht. En een zoektocht bij de knielkussentjes.

Uiteindelijk ontdekken we de code om de kist te openen. Maar dit is nog niet de verlossing. De oplossing ligt in het tabernakel waarvan we ook nog de sleutel moeten zoeken. Die vinden we, het deurtje gaat open. Voor ieder van ons team staat er kistje klaar met: ‘est successistie’ oftewel ‘het is je gelukt’.

Een geweldige escaperoom. Complimenten voor de organisatoren. Wat een tijd en creativiteit hebben jullie hierin gestoken! Het past helemaal in de sfeer van een kerkgebouw. Dit smaakt naar meer.

Ook benieuwd? Klik voor een korte sfeerimpressie: https://youtu.be/9NkpdxS-kxM?si=CmE6T3kvBeBr93Y

 

 

 

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl