Even voorstellen: nieuwe kapelaan en pastor

Kapelaan Jules

Ik heet Jules-Davy Malonga (44). Ik kom uit Congo-Brazzaville. Ik ben opgegroeid in een christelijk gezin van acht kinderen. Hierdoor kwam mijn aantrekking tot het religieuze leven.

Mijn religieuze opleiding begon in 2000 in Congo-Brazzaville, daarna in Gabon, in Kameroen, Centraal Afrikaanse Republiek en Nigeria. Op 16 juli 2011 ben ik priester gewijd in Congo-Brazzaville. Daarna ben ik op missie naar Frans-Guyana (Latijns-Amerika) gezonden. Ik werkte met de amerindians in  het Amazonewoud op de grens met Suriname.

In 2018 ben ik naar Nederland gekomen om nieuwe missie-ervaring op te doen. Ik leer nog steeds Nederlands. Ik reken op de parochianen om de taal te verbeteren.

 

Pastor Ad Verest

Mijn naam is Ad Verest en ik mag sinds 1995 priester zijn van ons bisdom den Bosch. Mijn leeftijd is 62 en ik heb al verschillende pastorale taken gehad, te beginnen met eerst kapelaan en daarna pastoor in Vught, daarna pastoor in achtereenvolgens Reusel, Eindhoven en Aalst-Waalre.

Ik 2012 heb ik drie jaar in Rome mogen wonen en werken voor een internationale kerkelijke instelling. Na mijn terugkomst ben ik 2015 medepastor geworden van de Jozefparochie in Oisterwijk, Moergestel en Haaren. Daar heb ik met veel genoegen mogen werken totdat er in mei 2019 een ernstige ziekte bij mij werd ontdekt. Na twee operaties en een chemokuur was ik anderhalf jaar verder. Maar gelukkig zijn mijn krachten al zodanig teruggekeerd dat ik vanaf Nieuwjaar mijn pastorale werk weer geleidelijk heb kunnen oppakken.

Het was voor mij een flinke verrassing dat de bisschop me vroeg om voor een half jaar naar Dreumel te komen om daar de nieuwe kapelaan van de parochie, pater Jules, te begeleiden.

Maar ik ben blij dat ik toch de stap heb kunnen zetten om Oisterwijk los te laten en naar de Christoffelparochie te verhuizen. Het is weer opnieuw de ervaring van de tenten opbreken en gaan naar een land waartoe Onze Lieve Heer mij roept: ditmaal het Land van Maas en Waal.

Samen met pastoor Titus en met pater Jules verwacht ik goed samen te kunnen werken tot welzijn van de parochianen en van pater Jules in het bijzonder. Want het is de bedoeling dat hij na dit half jaar van inwerken in juli zelfstandig met pastoor Titus kan verdergaan.

We zullen zeker de kans krijgen om elkaar in een van de acht kerken van de ‘Christoffel’ te ontmoeten. Mijn bedoeling in deze parochie is te werken met de jongeren. Ik zal graag ook vaak de zieken te bezoeken. Ik zou van catechese en bijbelstudie een middel maken om kennis van het woord van God en kennis van leerstellingen te bevorderen.

Al hoewel het van mijn hart moet dat de huidige maatregelen tegen het coronavirus de pastorale contacten toch wel héél sterk beperken.

Laten we hopen en bidden dat we snel verlost mogen worden van deze infectie die ons dagelijks leven zo sterk beheerst. Belangrijk is elkaar te blijven bemoedigen!

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl