Geen Allerzielenviering vanwege corona

Dit jaar gaat de Allerzielenviering in de 8 kerken van de Sint-Christoffelparochie niet door. Vanwege corona wordt die uitgesteld tot volgend jaar. Lees hier wat dit voor u betekent.

De Allerzielenvieringen op 2 november trekken gewoonlijk veel bezoekers. Helaas is het vanwege corona niet mogelijk om meer dan 30 mensen in onze kerken toe te laten. Daarom is besloten Allerzielen te verschuiven naar volgend jaar.

  • Op de dag van Allerzielen, maandag 2 november om 19.00 uur, is er één centrale Eucharistieviering in de parochiekerk in Dreumel, die via kerkomroep.nl wordt uitgezonden. U kunt deze thuis beluisteren. Tijdens deze viering worden de misintenties en de namen van alle overledenen van het afgelopen jaar uit alle parochiekernen voorgelezen.
  • De priester gaat dit jaar niet mee naar de begraafplaats. U kunt deze tijdens Allerzielen op eigen gelegenheid bezoeken. We bekijken of we onze kerken op Allerzielendag en de zondag ervoor enkele uren kunnen openstellen voor stil gebed of een kaars aansteken.
  • De kruisjes van de overledenen mogen gewoon in de kerk blijven hangen.
  • Er worden gedenkprentjes gedrukt met de namen van de overleden van het afgelopen jaar. Die vindt u achterin de kerk om mee te nemen.
  • Als nabestaande van een overledene krijgt u nog persoonlijk bericht.

Moeilijk besluit
Allerzielen is een zeer betekenisvolle gedenkdag, juist wanneer u het afgelopen jaar afscheid hebt moeten nemen van een geliefde. We zitten helaas in een ernstige coronacrisis. De regering wil het aantal bewegingen maximaal terugbrengen. Als kerk leveren wij hier een bijdrage aan door deze drukbezochte viering uit te stellen. Wij vertrouwen op uw begrip.

Reserveren is nodig
De gewone vieringen gaan gewoon door. Wilt u een mis bezoeken, dan verwachten wij dat u van tevoren reserveert bij het parochiesecretariaat: sintchristoffelparochie@gmail.com of telefonisch: (0487) 57 12 30 (op werkdagen van 9.00-12.00 u). Geef dan het volgende door:

  • Uw naam
  • Welke viering u wilt bijwonen (plaats en tijd)
  • Met hoeveel personen u komt
  • Uw telefoonnummer

U hoort van ons of uw zitplaatsen beschikbaar zijn. Is er onverhoopt geen plaats meer vrij, dan komt u automatisch bovenaan de lijst van de volgende viering. Dringend advies: draag in de kerk een mondkapje, behalve bij het ontvangen van de Communie.

Actueel nieuws uit onze parochie met onder andere de misroosters voor de maanden oktober en november vindt u op: www.sintchristoffelparochie.nl.

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl