Geen Nachtmis, maar wat wel?

De vieringen op Kerstavond gaan niet door. Dat is een besluit dat de bisschoppen hebben genomen om de risico’s vanwege het coronagevaar te beperken. Wat betekent dat voor onze parochie?

Kerstavond

Op Kerstavond (24 december) kunt u niet naar de avond- of nachtmis. Er is een besloten Kerstviering zonder publiek om 21.00 uur in de kerk in Dreumel. U kunt die volgen via Kerkomroep.nl. Wij lezen dan ook de misintenties van alle Kerstavondmissen in de parochie voor.

Eerste en Tweede Kerstdag

De geplande vieringen gaan gewoon door. U kunt in elk kerkdorp een mis bijwonen:

1e Kerstdag
– Altforst en Boven-Leeuwen: 9.30 u
– Dreumel en Beneden-Leeuwen: 11.00 u

2e Kerstdag
– Alphen en Maasbommel: 9.30 u
– Appeltern en Wamel: om 11.00 u

Zondag 27 december

Op deze dag zijn er twee afscheidsvieringen van kapelaan Steijaert: om 9.30 u in Beneden-Leeuwen en om 11.00 u in Dreumel. Deze laatste mis kunt u volgen via Kerkomroep.nl. De heilige Mis van 9.30 u in Maasbommel vervalt.

Voor alle publieke vieringen geldt: maximaal 30 bezoekers en een mondkapje dragen.

Avondmisreserveringen

Had u gereserveerd voor de avondmissen op Kerstavond? Als er nog plek is bij de vieringen op 1e, 2e of 3e Kerstdag kunt u hiervoor reserveren. Anders krijgt u voorrang bij andere vieringen in de Kerstperiode tot en met het feest van Driekoningen. U kunt ook uw misintenties verzetten.

Kaarsje opsteken is mogelijk

Zoals de bisschoppen aangeven blijven de kerken open voor gebed en het opsteken van een kaarsje. Bezoek de Kerststal niet in een groep, maar individueel op de aangegeven tijden.

We zitten in een moeilijke tijd, maar vertrouwen op God dat alles weer goed gaat komen. Vier Kerstmis, kom gezond naar de Kerk en verwacht de komst van de Heer in het nieuwe jaar 2021. Ik wens u een zalig Kerstmis!

Pastoor Titus

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl