Geloof in het gezin

Iedereen kent de uitspraak: “Het gezin is de hoeksteen van de samenleving”.

Samen met het geloof vormt dat een stevige basis voor een stabiel leven. En zeker in deze roerige tijd waarin we steeds meer worden teruggeworpen op saamhorigheid en steun van en aan elkaar. Het gezin is bij uitstek de plek waar we elkaar kunnen opvangen. Maar daarnaast biedt een rotsvast vertrouwen in het geloof voor velen van ons ook enorme steun om overeind te blijven.

Jaar van het Gezin

Om nog eens te benadrukken hoe belangrijk het gezin is in combinatie met het geloof, heeft paus Franciscus het Jaar van het Gezin afgekondigd, dat van 19 maart 2021 tot 22 juni 2022 loopt. Hij kondigde dit themajaar af op zondag 27 december, de dag waarop wij het feest van de Heilige Familie vieren.

Het Jaar van het Gezin heeft een feestelijke achtergrond: de vijfde verjaardag van de publicatie van de apostolische exhortatie Amoris Laetitia (De vreugde van de liefde). Paus Franciscus schreef deze bijdrage aan de katholieke leer na afloop van twee bisschoppensynodes over huwelijk en gezin in 2014 en 2015. Centraal staat de waarde en de uitdaging van het huwelijk en het gezin vanuit bijbels, theologisch en pastoraal perspectief.

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl