H. Donatuskerk Altforst aan eredienst onttrokken

Na 132 jaar is er een eind gekomen aan vieringen in de H. Donatuskerk in Altforst. De kerk is afgelopen zondag aan de eredienst onttrokken.

Op de laatste viering waren ruim 140 mensen afgekomen, voornamelijk uit Altforst zelf. Heel veel inwoners hadden de gelegenheid genomen om nog een misintentie te laten doen. Het werd een viering die velen gemengde gevoelens zal hebben gegeven.

Aan de ene kant was het een mooie, waardige viering, opgeluisterd door het kerkkoor, voorgegaan door pastoor en kapelaan. Er werd teruggeblikt op de lange geschiedenis van het kleine kerkje. De namen van de pastoors kwamen voorbij.

Verder werd er ook uitgebreid stilgestaan bij de talloze vrijwilligers die zoveel van zichzelf in de kerk en in de geloofsgemeenschap van Altforst hebben gestoken.  Drie van hen werden speciaal naar voren gehaald, vanwege hun decennialange toewijding.

Henk de Leeuw, Gonnie van Gent en Henk van de Weerden Foto’s: Henk van Coolwijk

Van de andere kant waren er bedroefde gevoelens. Het dorp verliest een eigen plek waar de belangrijkste gebeurtenissen in het leven – doop, vormsel, huwelijk, uitvaart – plaatsvinden. Berusting was er ook: het stokje werd nou eenmaal niet overgenomen door een volgende generatie.

Gelukkig blijft de kerk van Appeltern voorlopig open en kunnen de gelovigen op relatief korte afstand terecht voor viering en gebed.

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl