Kerk en corona: de regels op een rijtje

Waar moet u rekening mee houden als u in deze coronatijd naar de kerk gaat? U vindt hier alle regels op een rijtje.

• Voor gewone vieringen geldt maximaal 30 bezoekers (exclusief priester, koster etc).
  • Voor uitvaarten geldt maximaal 100 personen in de kerk en ook op de begraafplaats. Het reserveren voor uitvaarten loopt via de uitvaartonderneming.
  • Voor huwelijken geldt maximaal 30 personen.
  • Wilt u een viering bezoeken, dan is reserveren nodig (uitleg hieronder).
  • Blijf thuis als u klachten hebt zoals verkoudheid, koorts, hoesten of niezen.
  • Ons verzoek: draag tijdens de hele viering een mondkapje behalve op het moment dat u ter communie gaat.
  • Ontsmet uw handen bij binnenkomst van de kerk.
  • Houd overal in de kerk 1,5 m afstand en volg de looprichting.
  • Samenzang is niet toegestaan.
  • De priester reikt de hostie uit achter een kuchscherm.

Reserveren doet u zo:

Voor elke mis is reserveren nodig. U doet dat via het parochiesecretariaat. Stuur een mailtje naar sintchristoffelparochie@gmail.com of bel (0487) 57 12 30 (op werkdagen van 9.00-12.00 u). Geef dan het volgende door:

• Uw naam
  • Welke viering u wilt bijwonen (plaats en tijd)
  • Met hoeveel personen u komt
  • Uw telefoonnummer

U hoort van ons of uw zitplaatsen beschikbaar zijn. Is er onverhoopt geen plaats meer vrij, dan komt u automatisch bovenaan de lijst van de volgende viering.

Samen corona onder controle

Als parochie vinden wij het belangrijk om de regels van de overheid en ons bisdom na te volgen. Wij rekenen op uw begrip voor deze maatregelen en bidden dat we gauw van deze pandemie bevrijd mogen worden.

Tip: via de website www.kerkomroep.nl luistert u thuis naar de zondagsviering vanuit Dreumel.