Kraak de code in de kerk van Altforst

Jeugd komt er bijna niet meer. Er gaan hoofdzakelijk oudere mensen naar de kerk. Spijtig, want geloof kan juist verbinden.

Het idee dat werkgroeplid Gitte bedacht om jeugd en volwassenen met de kerk kennis te laten maken, is helemaal anno 2023. Ze daagt jong en oud uit om binnenkort de code te komen kraken in een escaperoom, in de kerk van Altforst.

Al eerder waren er goed bezochte activiteiten voor de jeugd. Met Kerstmis draaide er een Kerstfilm en met Palmpasen maakte de jeugd een palmtak. Ze gingen hiermee naar de kerk tijdens de Heilige Mis. De jeugd vond het leuk om te doen en voor de oudere kerkgangers was het weer even zoals vroeger. Door deze successen besloot de zeskoppige werkgroep, om drie keer per jaar iets te organiseren, waar in ieder geval jongeren bij zijn betrokken.

Werkgroep jongeren

Het unieke idee van de 19-jarige Gitte past goed en werd met veel enthousiasme door de overige werkgroepleden ontvangen. Een deelgroep ging met de uitwerking aan de slag. ‘Dat was best een opgave’, vertelt een van de leden. ‘De opdrachten moeten uitdagend zijn, maar ook bij de sfeer van een kerk passen.’

Het is gelukt. De voorpret en geheimzinnigheid spatten er vanaf. Ze zijn er vol van, maar laten zich geen voorinformatie ontfutselen. Met de mededeling dat de escaperoom een mix is van laagdrempelige leermomenten over het geloof, gezelligheid, samenwerken en een code kraken, moet men het tot zaterdag 23 september doen.

Die dag wordt alles duidelijk. Alle deelnemers aan de escaperoom worden ontvangen met een verhaal, in de kerk van Altforst. Daarna gaat men aan de slag om de code te kraken. De jongeren tot 12 jaar krijgen een wat eenvoudigere versie dan de overige groepen. Bij de jongsten moet wel minimaal één 18-plusser aansluiten.

Inschrijven

Deelname is gratis en inschrijven is mogelijk tot 9 september voor groepen van vier tot acht personen. Wees er snel bij, want er is slechts ruimte voor een beperkt aantal groepen.

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl