Dreumel: H. Barbarakerk

Dreumel

Bouwjaar
De H. Barbarakerk, is een in 1868-1869 naar ontwerp van de Tilburgse architect H. van Tulder in neo-gotische stijl gebouwde kruisbasiliek met toren, waarvan de onderbouw dateert uit 1870-1871 en de bovenbouw uit 1925-1926. In 1882 werd de kerk geconsacreerd door mgr. A. Godschalk. De kerk is 60 m hoog.

Kenmerkend
De sterke lichtinval vanuit de ramen geeft de kerk een open sfeer. Ook de kruisweg is in prachtige kleuren een bezienswaardigheid. Voor de kerk staat een H. Hartbeeld.


Patrones

De H. Barbara, die op 4 december wordt gevierd als martelares staat bekend als de patrones van de soldaten, mijnwerkers, tunnelgravers, brandweer, bouwvakkers, gevangen, hoedenmakers, koks, maar ook de beschermelinge tegen bliksem en een plotse dood. Ze is een van de veertien noodhelpers.

Begraafplaats
De begraafplaats bevindt zich in de Rooijsestraat direct naast de kerk. Er is in Dreumel ook nog een gemeentelijke begraafplaats in de Polstraat.


Locatieraad

Ko van den Boom (voorzitter), Ben Heesakker, Cobie van Rooij, Angela Sas en Gerrie Strik.
Contactpersoon uitvaarten en misintenties: Cobie van Rooij

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl