Appeltern: H. Servatiuskerk

Appeltern
De R.K. Kerk aan de Maasdijk in Appeltern is een aan de H. Servatius toegewijd neogotisch gebouw, opgetrokken in 1906-1907 naar het ontwerp van architect C. Franssen uit Roermond. De kerk verrees op een perceel oostelijk van de schuurkerk, die heeft gestaan op de plaats van de huidige pastorie. Naast de kerk staat een H. Hartbeeld, vervaardigd in 1930 door Jan Custers uit Eindhoven.

Kenmerkend
De kerk is in het eerste decennium na de bouw tussen 1907 en 1918 vrijwel geheel ingericht met meubilair en beelden die zijn gemaakt in het atelier van J. Custers uit Eindhoven. De serie van zeven gebrandschilderde ramen zijn aangebracht in de lancetvensters van het priesterkoor door F. Nicolas en Zn. Gevat, met de 7 scènes zijn de toediening van de sacramenten afgebeeld.

Patroon
H. Servatius, 13 mei, is volgens de overlevering de tiende bisschop van Tongeren. Omdat hij de bisschopszetel overbracht naar Maastricht, staat hij te boek als de eerste bisschop van die stad.

Begraafplaats
Aan de Spitsestraat 3-5 in Appeltern bevindt zich de begraafplaats.

Locatieraad
Marijke van Elk (voorzitter), Cor Konings, Karel van Grinsven.

Contactpersoon uitvaarten: Marijke van Elk.
Contactpersoon misintenties: Marijke van Elk.

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl