Boven-Leeuwen: H. Willibrorduskerk

Dit kerkgebouw is in 2023 aan de eredienst onttrokken en staat te koop.

Historie
In 2012 is een grote restauratie afgerond. De kosten groot 900.000 euro zijn grotendeels opgebracht dankzij een rijkssubsidie en dankzij donaties van verschillende instanties, bedrijven en vooral dankzij de inwoners van Boven-Leeuwen. Op dit moment is de kerk in optima forma. In 2018 is het honderdjarig bestaan gevierd met hulpbisschop Rob Mutsaerts.

Bouwjaar
De H. Willibrorduskerk met een hoogte van 40 m is een in 1916-1917 naar een ontwerp van architect W. te Riele Gzn. gebouwde laat-neogotische basiliek met pseudotransept, met aangebouwde sacristie, staande aan de Pastoor Schoenmakersstraat, hoek Molenstraat. Op 29 april 1918 werd de kerk geconsacreerd.

Kenmerkend
De kruisweg van Albert Servaes en de glas-in-loodramen

Patroon
H. Willibrordus, bisschop van Utrecht, geboren in Northumbria, heeft als missionaris het evangelie gebracht in de lage landen. Hij is op 7 november 739 overleden en ligt begraven in Echternach (Luxemburg).

Begraafplaats
De begraafplaats bevindt zich naast de kerk aan de Pastoor Schoenmakerstraat 2. Boven de toegangspoort is ‘Memento mori’ vermeld.

Locatieraad
Wim den Bieman (voorzitter, 0487-593366), Jan Marcus, Nellie van Krevel, Els Boerakker, Wim Zondag, Mies de Ruiter, Jan de Haas.

Contactpersoon misintenties: Wim den Bieman.

Tip
Meer weten over de geschiedenis van onze kerk?
> Lees dit artikel
Meer weten over het leven van Sint-Willibrord?
> Lees dit artikel

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl