Mei is de maand van de moeders

Moederdag viel dit jaar op 9 mei, maar eigenlijk is het deze maand elke dag Moederdag.

Eens in het jaar worden onze moeders extra in de bloemetjes gezet. Dat is op Moederdag, een gelegenheid om eens “dankjewel, moeder” te zeggen. Met een geschenkje als zij nog leeft. Met een gebedje als wij al afscheid van haar hebben moeten nemen.

Dankjewel voor het leven dat u mij geschonken hebt. Voor de goede niet-aflatende zorg, de warme belangstelling. De geborgenheid van een echt thuis! Op Moederdag moet het daarom nog eens extra gezegd worden: Moeders zijn onmisbaar!

“Moeders zijn onmisbaar. Vooral ook in de overdracht van dat andere leven: het geloofsleven. De eerste woordjes van Onze Vader, van het Weesgegroet, het Kruisteken. Het is doorgaans de moeder die dit aan haar kinderen leert.”

Een leven lang blijf je teren op wat zij je aan goeds heeft meegegeven. Je kinderjaren blijven je bij. Ze drukken een stempel op je hele leven. Het zijn doorgaans de moeders die deze opvoedende taak op zich hebben genomen. Met veel overgave en grote ijver. Natuurlijk, altijd samen met de vaders!

Maria Boven-Leeuwen

Maria in de Sint-Willibrorduskerk, Boven-Leeuwen

Geloofsoverdracht is in onze tijd geen gemakkelijke opdracht. Er wordt veel gevraagd van de vorming in het gezin. School en kerk staan machteloos als kinderen niet van  huis uit een echte gelovige grondslag hebben meegekregen. School en kerk kunnen slechts voortbouwen op de gezonde basis die in het huisgezin gelegd is.

Elk jaar vieren wij Moederdag in de Meimaand. De maand dat wij vooral ook die ene moeder vereren, Maria de Moeder van Jezus. Haar geloof en haar trouw blijven een voorbeeld voor alle moeders, ja voor ons allemaal. Een gebed tot haar kan ons in onze gezinnen helpen bij de zorg en de vorming van onze kinderen. Vergeten wij daarom ook déze Moeder niet!

Overweging uitgesproken in de Sint-Christoffelparochie, 9 mei 2021

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl