Nieuwe benoeming kapelaan Steijaert

Per 1 januari 2021 gaat kapelaan Sacha Steijaert onze parochie verlaten. Hij wordt benoemd tot pastoor in Asten.

Een onverwacht bericht vanuit het bisdom. Enkele weken geleden is kapelaan Steijaert door de bisschop van Den Bosch gevraagd om een benoeming als pastoor in de parochie heilige Franciscus in Asten te aanvaarden. Onze kapelaan heeft intensief over het verzoek van mgr. Gerard de Korte nagedacht. Hoewel hij nog maar kort in onze parochie actief is, heeft hij besloten deze benoeming te accepteren.

Pastoor in de Peel

De kapelaan verhuist naar een grote parochie met 7 kerken in het Zuidoosten van Brabant, in de Peel. Zijn benoeming tot pastoor gaat per 1 januari 2021 in. Dit is op redelijk korte termijn. Tot die tijd is kapelaan Steijaert nog gewoon werkzaam en woonachtig in onze parochie. Over de mogelijkheid om afscheid te nemen van onze gewaardeerde kapelaan wordt nog nagedacht.

Er komt een opvolger voor kapelaan Steijaert. Op dit moment lopen er gesprekken met een priester die het pastoraal team van onze Sint-Christoffelparochie komt versterken. Als hier meer duidelijkheid over is, wordt u geïnformeerd.