Pastoraal team

 

Pastoor Titus Amalray Santhanam

“Mijn instelling is altijd positief. Ik ga ervan uit dat ieder mens goed is. Ik wil samen met de mensen optrekken en het goede doen in de naam van God.”

Pastoor Titus Amalraj Santhanam is sinds 1 juli 2019 onze pastoor. Hij werd op 18 augustus 2019 officieel geïnstalleerd door bisschop Gerard de Korte.

Pastoor Titus is geboren en getogen in Tamil Nadu, een deelstaat in het zuiden van India. In 2007 werd hij daar priester gewijd. Hij werkte enkele jaren voor zijn parochie, waarna hij zich twee jaar lang voorbereidde op zijn komst naar Nederland.
Op 1 juli 2015 ging hij aan de slag in Nederland als kapelaan. “Het is mijn eigen keus geweest om naar Nederland te komen”.

Pastoor Titus is speciaal begaan met jongeren: “Als pastoor denk ik vaak aan onze jonge generatie die minder met het geloof is opgegroeid. Wij, ouders en grootouders, zouden ook een beetje meer aandacht kunnen hebben om onze kinderen iets van de rijkdom en bemoediging van het geloof mee te geven. Het is ‘mijn droom’ als pastoor om iets te doen voor onze nieuwe generatie.”

Telefoon: (0487) 59 12 07
E-mail: tasanthanam79@outlook.com

 

Kapelaan Ramesh Chinta

“Wij worden de wereld ingestuurd om de werken van Jezus Christus voort te zetten
en dicht bij de mensen te zijn.”

Mijn naam is kapelaan Ramesh Chinta, de jongste zoon van mijn ouders met nog een zuster en een broer, en afkomstig uit Zuid-India, de provincie Telangana met de hoofdstad Hyderabad. In 2012 ben ik priester gewijd in de congregatie ‘Heralds of Good News’, oftewel ‘Herauten (Boodschappers) van het goede nieuws’.

Na drieënhalf jaar in India te hebben gewerkt als kapelaan in het bisdom Nellore (Andhra Pradesh), ben ik op 5 november 2015 als missionaris naar Nederland gekomen waar ik de eerste twee maanden bij een Indiase priester in Schijndel verbleef om te acclimatiseren. Hierna startte mijn stage onder leiding van pastoor Felie Spooren in Valkenswaard. Ook leerde ik de Nederlandse taal bij een taalcentrum in Eindhoven, behaalde ik mijn rijbewijs, leerde ik de Nederlandse cultuur en gewoonten kennen en ook het Nederlandse eten.

Twee jaar later werd ik per 1 maart 2017 door onze bisschop benoemd tot kapelaan in de parochie H. Willibrord in Valkenswaard, waar ik vijfenhalf jaar met veel genoegen heb gewerkt. Na een grote overgang van India naar Nederland reis ik, nu ik per 1 oktober tot kapelaan ben benoemd in de Sint- Christoffelparochie, weer verder van Noord-Brabant naar Gelderland, zoals dat hoort bij een missionaris.

Vieringen & Misintenties

H. Mis

zaterdag 20 april, 19:00
Sint-Lambertuskerk - Alphen

In Memoriam

Zus Weijn

12 april 2024 uit Dreumel

Aankomende activiteiten

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl