Pastoraal Team

Pastoor Titus Amalray Santhanam

“Mijn instelling is altijd positief. Ik ga ervan uit dat ieder mens goed is. Ik wil samen met de mensen optrekken en het goede doen in de naam van God.”

Pastoor Titus Amalraj Santhanam is sinds 1 juli 2019 onze pastoor. Hij werd op 18 augustus 2019 officieel geïnstalleerd door bisschop Gerard de Korte.

Pastoor Titus is geboren en getogen in Tamil Nadu, een deelstaat in het zuiden van India. In 2007 werd hij daar priester gewijd. Hij werkte enkele jaren voor zijn parochie, waarna hij zich twee jaar lang voorbereidde op zijn komst naar Nederland.
Op 1 juli 2015 ging hij aan de slag in Nederland als kapelaan. “Het is mijn eigen keus geweest om naar Nederland te komen”.

Pastoor Titus is speciaal begaan met jongeren: “Als pastoor denk ik vaak aan onze jonge generatie die minder met het geloof is opgegroeid. Wij, ouders en grootouders, zouden ook een beetje meer aandacht kunnen hebben om onze kinderen iets van de rijkdom en bemoediging van het geloof mee te geven. Het is ‘mijn droom’ als pastoor om iets te doen voor onze nieuwe generatie.”

Telefoon: (0487) 59 12 07
E-mail: titussaro@outlook.com

Kapelaan Jules

Mijn naam is Jules-Davy Malonga (44), geboren in Congo-Brazzaville en opgegroeid in een christelijk gezin van acht kinderen waar ik voor het eerst tot het religieuze leven werd aangetrokken.

Mijn religieuze opleiding begon in 2000 in Congo-Brazzaville, daarna in Gabon, Kameroen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Nigeria. Op 16 juli 2011 ben ik priester gewijd in Congo-Brazzaville. Daarna ben ik op missie gezonden naar Frans-Guyana (Latijns-Amerika). Ik werkte met de inheemse bevolking in het Amazonewoud op de grens met Suriname.

In 2018 kwam ik naar Nederland om nieuwe missie-ervaring op te doen. Ik leer nog steeds Nederlands. Ik reken op de parochianen om mijn spreekvaardigheid te verbeteren.

E-mail: jmalonga5@gmail.com

Pastor Ad Verest

Mijn naam is Ad Verest (62), sinds 1995 priester in ons bisdom. Ik ben begonnen als kapelaan en daarna pastoor in Vught, in Reusel, Eindhoven en Aalst-Waalre. In 2012 heb ik drie jaar voor een internationale kerkelijke instelling in Rome gewerkt. In 2015 werd ik medepastor van de Jozefparochie in Oisterwijk, totdat ik in mei 2019 ernstig ziek werd. Na twee operaties en een chemokuur was ik anderhalf jaar verder. Gelukkig zijn mijn krachten al zodanig teruggekeerd dat ik vanaf Nieuwjaar mijn pastorale werk geleidelijk heb kunnen oppakken.

Met pastoor Titus en pater Jules verwacht ik goed samen te werken voor het welzijn van u en van pater Jules in het bijzonder. Want het is de bedoeling dat hij na deze inwerkperiode van een halfjaar zelfstandig met pastoor Titus verdergaat.

We ontmoeten elkaar vast in een van onze acht kerken. Mijn bedoeling in deze parochie: werken met jongeren en veel op ziekenbezoek gaan. Met catechese en Bijbelstudie wil ik de kennis van Gods woord bevorderen. Wel jammer dat de pastorale contacten door corona erg beperkt zijn. Laten we bidden dat we snel verlost zijn van dit virus. Belangrijk is elkaar te blijven bemoedigen!

Vieringen & Misintenties

H. Mis