Pastorale versterking voor de Sint-Christoffelparochie

Het pastoraal team van onze parochie wordt na het vertrek van kapelaan Steijaert aangevuld. Per 1 januari 2021 is het team weer op volle sterkte. Een korte kennismaking.

Bisschop Gerard de Korte heeft tot pastor (kapelaan) benoemd:

• De eerwaarde pater J.D. Malonga CSSp en
  • De zeereerwaarde heer drs. A.C.M. Verest

Korte introductie

Pater Jules Malonga is Spiritijn (lid van de Congregatie van de Heilige Geest), 44 jaar en hij komt uit Congo-Brazzaville. Vóór zijn benoeming voor de Nederlandse Kerkprovincie is hij missionaris geweest in Frans-Guyana (Zuid-Amerika). Hij woont 2 jaar in Nederland, in de Brabantse bedevaartsplaats Handel en heeft de Nederlandse taal geleerd aan de Radboud Universiteit.

Pastor Ad Verest komt uit Oisterwijk, is 62 jaar en heeft in verschillende parochies gewerkt. Hij is nu beschikbaar om het pastorale werk in onze parochie op te pakken. Voor vaste kerkgangers is pastor Verest geen onbekende, want hij heeft de afgelopen maanden een enkele keer kapelaan Steijaert vervangen tijdens zijn coronaquarantaine. Hij zal het komende halfjaar kapelaan Malonga ondersteunen.

Hartelijk welkom

Beide kapelaans zullen zich vanaf de eerste weekends van januari presenteren in de vieringen. Wij heten beiden hartelijk welkom en wensen hen Gods rijke zegen toe in onze mooie parochie.