Pastorie Wamel wacht op vervolgacties

Dinsdagavond 7 juni 2022 brak er brand uit in de pastorie in Wamel. Momenteel zijn verschillende partijen bezig met onderzoek en inventarisatie. Dit zal nog enige tijd duren.

Als parochiebestuur zijn wij ontdaan over de enorme brand die grote schade heeft aangericht aan onze Wamelse pastorie. Het allerbelangrijkste is dat begeleiding en bewoners van de stichting At Home die in de pastorie woonden gezond en veilig uit het gebouw zijn gekomen en inmiddels elders huisvesting hebben gevonden. Er zijn geen personen gewond geraakt.

Achterkant van pastorie en sacristie van de Sint-Victorkerk, Wamel na de brand op 7 juni 2022  Foto: Sint-Christoffelparochie

Hoe de brand is ontstaan en wat de schade precies is, wordt onderzocht. Hier zijn diverse partijen en experts bij betrokken, zoals de politie, de Omgevingsdienst, de verzekeraar, het bisdom en de aannemer. Het gebouw is met hekken afgezet, omdat er een kans is dat muren omvallen. Daarom is het vooralsnog niet mogelijk om het kerkhof  te bezoeken.

Dakherstel sacristie

Het dak van de sacristie is beschadigd. Het is de bedoeling dit zo snel mogelijk te herstellen, opdat het in elk geval waterdicht is. Ook in de Sint-Victorkerk moet nog bekeken worden wat de exacte (water)schade is. Tot nader bericht zijn er geen vieringen in de kerk. Op deze website vindt overigens u de actuele vieringen.

Wij realiseren ons dat de brand grote impact heeft gehad op de inwoners van Wamel, met name op de direct omwonenden. Er is ons als parochiebestuur alles aan gelegen om de oude situatie zo goed mogelijk in ere te herstellen.

Tot besluit

  • Er zijn bij de brand geen personen gewond geraakt, wel is de materiële schade groot;
  • Er lopen meerdere onderzoeken en het zal nog enige tijd duren voordat duidelijk is wat er met de pastorie gaat gebeuren;
  • Momenteel zijn er geen vieringen in de Sint-Victorkerk; op deze site vindt u waar in onze parochie de actuele vieringen zijn

– Parochiebestuur Sint-Christoffel

 

 

 

 

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl