Sacramenten

De zeven sacramenten

Sacramenten zijn heilige tekenen van Gods liefde en ontmoetingen met Jezus Christus. Bij zijn hemelvaart heeft Jezus gezegd tot zijn leerlingen dat Hij hen niet alleen zou laten, maar dat Hij bij hen zou zijn tot het einde van de tijden. In de heilige Sacramenten is Jezus inderdaad midden onder ons aanwezig op een onzichtbare wijze als de levende en verrezen Heer.

De heilige Sacramenten zijn door Jezus ingesteld om ons geloof te voeden, te vieren en ons te laten ervaren dat God een liefdevolle en barmhartige God is. Het sacrament van de heilige Eucharistie is van de zeven sacramenten en ook het allerbelangrijkste, omdat het bron en hoogtepunt is van het christelijk leven ( Vaticanum II).

Het sacrament van het doopsel, van de eucharistie en van het vormsel zijn initiatiesacramenten waarbij je ingewijd wordt in het katholiek geloof. Als een volwassene katholiek wil worden kan hij of zij na een voorbereiding deze drie sacramenten ontvangen. Kinderen ontvangen deze drie sacramenten verspreid over de jaren.

 

Vieringen & Misintenties

H. Mis

zaterdag 1 juni, 19:00
H. Servatiuskerk - Appeltern

In Memoriam

Jo Janssen-Derks

20 mei 2024 uit Wamel

Aankomende activiteiten

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl