De ziekenzalving

De ziekenzalving is een van de zeven sacramenten binnen onze Kerk. Om preciezer te zijn: het is een sacrament van genezing.

Bezoek de zieken

In de heilige Schrift lezen we dat Jezus altijd is begaan met het lijden van mensen. Hij wil dit lijden verlichten door het op te nemen in zijn liefde. Daarom krijgen de apostelen ook de opdracht van Jezus om zieken te bezoeken, hen de handen op te leggen en te zalven.

Sacrament van de ziekenzalving

De Kerk heeft Jezus’ opdracht voortgezet in de vorm van het sacrament van de ziekenzalving, historisch ook wel het ‘sacrament van de zieken’ genoemd. Meestal is de ziekenzalving in het verleden toegediend aan hen die in direct stervensgevaar waren. Zij ervoeren kracht en verlichting om het lijden en het uitzicht op de dood beter te dragen.

Een sacrament dat ons sterkt

De ziekenzalving wordt echter ook toegediend aan mensen zonder direct uitzicht op de dood, maar die wel ernstig ziek zijn. Eveneens bij ernstige verzwakking door ziekte of hoge leeftijd. Of met een gevaarlijke operatie in het vooruitzicht. In al deze gevallen is de Ziekenzalving het sacrament dat ons sterkt als lijden op onze weg komt. Het geeft rust, verlichting, troost en kracht.

Toegediend door een priester

Het sacrament kan meerdere keren in het leven worden ontvangen Het sacrament moet goed worden onderscheiden van de ziekenzegen. Dit is een smeekgebed over een zieke. Iedereen kan deze zegen toedienen, maar het sacrament van de ziekenzalving wordt alleen door een priester toegediend.

De laatste sacramenten

Als de zieke ertoe in staat is, kan het sacrament van de ziekenzalving ook worden toegediend in combinatie met de sacramenten van boete en verzoening (biecht) en de Eucharistie (de heilige Communie). Deze drie worden dan samen ‘de laatste sacramenten’ genoemd.

De ziekenzalving ontvangen?

Wilt u als katholiek het sacrament van de ziekenzalving ontvangen? Dit is altijd mogelijk. Neem even contact op met een van de parochiepriesters en maak een afspraak.

Vieringen & Misintenties

H. Mis

zondag 23 juni, 09:30
H. Barbarakerk - Dreumel

In Memoriam

Theo van Oosteren

18 juni 2024 uit Dreumel

Aankomende activiteiten

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl