Het huwelijk

Het huwelijk is een van de zeven sacramenten binnen onze Kerk. Om preciezer te zijn: het is een sacrament van levensstaat.

Sacrament van levensstaat: het huwelijk

God heeft met ieder van ons een plan. Het is belangrijk om te onderscheiden hoe God iemand roept om als christen te leven en gelukkig te zijn. In de Kerk zijn er twee sacramenten voor de keuze van de staat van leven. Zij worden ook wel de sacramenten van levensstaat genoemd, namelijk het huwelijk en de wijding.

Verwijzing naar Gods liefde

Door het sacrament van het huwelijk ontstaat er tussen een man en een vrouw een binding voor het leven. Zij geven elkaar ten overstaan van God, de Kerk en de geloofsgemeenschap het ja-woord. Door het huwelijk zij elkaar lief te hebben in goede maar ook in moeilijke tijden. Hun leven mag een verwijzing zijn naar Gods liefde die nooit dooft en altijd trouw is.

Kerkelijk huwelijk

De echtgenoten zijn als het ware een twee-eenheid geworden die elkaar en anderen tot geluk mogen brengen. Geluk als mens en geluk als kind van God. Het huwelijk is echt een roeping om mee te werken met God en zijn plan voor mens en wereld. Dit is niet altijd eenvoudig maar zeker de moeite waard!

Trouwen voor de kerk: meer weten?

In onze parochie is er een traject voor mensen die willen trouwen. Neem hierover contact met ons op.

Vieringen & Misintenties

H. Mis

zondag 23 juni, 09:30
H. Barbarakerk - Dreumel

In Memoriam

Jan van Welie

1 juni 2024 uit Wamel

Aankomende activiteiten

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl