Katholiek worden

Vaak zijn mensen katholiek omdat als kind worden gedoopt en opgenomen in de Kerk. Maar iemand kan natuurlijk ook op latere leeftijd het verlangen hebben om katholiek te worden. En deze persoon is van harte welkom in onze Kerk.

Opgenomen worden in de Kerk betekent opgenomen worden in een gemeenschap. Het is dan ook goed om een traject van voorbereiding in te gaan. Tijdens deze voorbereiding ontdekt iemand stapsgewijs het katholieke geloof en wordt de Kerk als geloofsgemeenschap van Jezus Christus de plaats waar dit geloof wordt beleefd, gevierd en gedeeld met anderen.

Na de voorbereidingstijd kan de stap worden gezet om toe te treden tot de katholieke Kerk door de drie zogeheten initiatiesacramenten te ontvangen, namelijk: het heilig Doopsel*, de heilige Eucharistie en het heilig Vormsel. Deze sacramenten worden op deze website ook wat verder toegelicht.

*Als iemand in een andere christelijke geloofsgemeenschap het doopsel al heeft ontvangen, hoeft deze persoon niet opnieuw gedoopt te worden. Er is namelijk maar één Doopsel en dat is het Doopsel van Jezus Christus.

Vieringen & Misintenties

H. Mis

zaterdag 13 juli, 19:00
H. Barbarakerk - Dreumel

In Memoriam

Dora van Emmerloot-van Beek

7 juli 2024 uit Beneden-Leeuwen

Aankomende activiteiten

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl