Slotviering Willibrorduskerk Boven-Leeuwen druk bezocht

Op zondag 12 november vond de laatste viering plaats in de Sint-Willibrorduskerk in Boven-Leeuwen. Het is de derde kerk van de Sint-Christoffelparochie die dit jaar is gesloten.

Meer dan 400 bezoekers kwamen op de allerlaatste eredienst van deze kerk af, die werd voorgegaan door pastoor Titus Amalraj Santhanam en kapelaan Ramesh Chinta.

Een volle kerk in Boven-Leeuwen tijdens de slotviering

De viering werd uitgebreid muzikaal omlijst door muziekvereniging Arezzo onder leiding van Bernard Klopman en de Reifholzkapelle onder leiding van Vincent van Lent en het parochieel dames- en herenkoor onder leiding van organist en dirigent Wim Gorter. Dit koor zong onder meer de prachtige heilige Mis van Charles Gounod.

Parochieel dames- en herenkoor onder leiding van organist en dirigent Wim Gorter

Aan drie koorleden werd de pauselijke onderscheiding ‘Pro Ecclesia et Pontifice’ toegekend, opgespeld door pastoor Titus. Gonnie Elsen-van Oort en Gerard van den Hurk waren 60 jaar koorlid, Wim Gorter 50 jaar. Dat leverde een groot applaus op van de kerkbezoekers, onder wie burgemeester Vincent van Neerbos.

Jubilarissen Gonnie Elsen-van Oort, Wim Gorter en Gerard van den Hurk

Na het slotlied en het doven van de Godslamp werden de geconsacreerde hosties overgebracht naar de kerk in Beneden-Leeuwen. Daarna nog een dankwoord van de locatieraad en de zegen van Sint-Patrick, en de kerk die nog in 2012 grondig gerestaureerd was en in 2018 zijn honderdjarig jubileum vierde, was aan de eredienst onttrokken. Het einde van een tijdperk in Boven-Leeuwen.

Beeltenis van de heilige Willibrordus, de apostel van de Lage Landen, naar wie de kerk in Boven-Leeuwen is vernoemd

Foto’s: Henk van Coolwijk

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl