Uitnodiging informatieavonden Sint-Christoffelparochie

Beste parochianen,

Graag nodigen wij u uit om in september een van onze informatieavonden te bezoeken en met ons mee te denken over de toekomst van onze parochie en kerkgebouwen.

Voor alle acht de kerkdorpen zijn bijeenkomsten gepland. Het bestuur deelt informatie en plannen met u en rekent op uw inbreng. De lijst met data vindt u onderaan deze brief.

Achtergrond
Onze acht kerkgebouwen zijn de thuisbasis van levendige gemeenschappen met veel vrijwilligers die zich voor onze parochie inzetten. Tegelijkertijd maken we ons grote zorgen. Acht gebouwen is te veel voor het dalende aantal kerkbezoekers van onze parochie, die bovendien steeds meer op leeftijd komen.

Ook het aantal beschikbare priesters neemt af in Nederland. De verwachting is dat onze parochie op termijn mogelijk nog slechts één priester heeft. En hoewel onze Sint-Christoffelparochie financieel gezien nog relatief gezond is, nemen onze financiën van jaar tot jaar sterk af.

Toekomstplannen
Wat is dan de toekomst van onze acht kerkgebouwen? Als bestuur zijn wij tot de conclusie gekomen dat het onvermijdelijk is om het aantal gebouwen te beperken. Ze zijn te duur in relatie tot het feitelijk gebruik en veroorzaken structurele exploitatietekorten.

Alle kerkgebouwen openhouden is pastoraal en financieel niet verantwoord. Voor een gezonde en levendige parochie is er geen andere keus dan een deel van onze kerken te sluiten en te gaan herbestemmen.

Waar een kerk sluit, moet er wel pastorale aandacht en ondersteuning mogelijk blijven voor de parochianen. Ook daar willen we samen met u goed over nadenken.

Programma informatieavond
Tijdens de informatieavond gaan we in op de algemene ‘staat’ waarin onze parochie verkeert. U krijgt ook een toelichting op de specifieke situatie van uw lokale geloofsgemeenschap. Wij delen het scenario voor de toekomst met u en lichten het voorlopige gebouwenplan toe.

De presentatieavonden zien wij als het startpunt van een ingrijpend proces met als doel de revitalisatie van onze Sint-Christoffelparochie.

Wij hopen u inzicht te geven in de situatie en in de huidige plannen, opdat u begrip zult hebben voor onze aanpak en deze zult ondersteunen.

Inspraak? Graag
Wij organiseren deze avonden voor u als parochianen om persoonlijk met elkaar in gesprek te gaan. Uw inbreng is belangrijk: vertel ons hoe u de levensvatbaarheid van uw eigen dorpskerk ziet en deel uw vragen, ideeën en tips met ons.

Eerder spraken we al met de locatieraden van de acht geloofsgemeenschappen. Zij hebben hun kijk op de toekomst (van vooral hun eigen kerklocatie) met ons gedeeld. Nu zijn we zover dat we met de parochianen van onze locaties in gesprek willen gaan.

U bent van harte welkom op een van de volgende bijeenkomsten:

Geloofsgemeenschap Datum Locatie
Altforst Ma. 12 september H. Donatuskerk
Wamel Di. 13 september H. Victor en Gezellenkerk
Maasbommel Wo. 14 september H. Lambertuskerk
Appeltern Do. 15 september H. Servatiuskerk
Alphen Ma. 19 september H. Lambertuskerk
Boven-Leeuwen Di. 20 september H. Willibrorduskerk
Dreumel Wo. 21 september H. Barbarakerk
Beneden-Leeuwen Do. 22 september H. Alphonsus de Liguorikerk

 

Voor alle avonden geldt:
Locatie:                       uw eigen kerkgebouw
Inloop vanaf:              19.45 uur
Programma:                20.00-21.30 uur

Wij hopen u met velen te mogen verwelkomen op een van deze bijeenkomsten. Spreek mee, denk mee, het gaat over de toekomst van uw eigen kerk!

Met hartelijke groet,

Titus Santhanam, pastoor                                                     Jan de Leeuw, vicevoorzitter

Namens het bestuur en pastoraal team van de Parochie Sint-Christoffel

 

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl