Uitnodiging: tweede inspraakavond toekomst kerkgebouwen

Woensdagavond 7 december 2022 organiseert de Sint-Christoffelparochie een tweede voorlichtings- en inspraakavond over de toekomst van haar kerkgebouwen.

Parochianen zijn van harte uitgenodigd. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de H. Alphonsuskerk in Beneden-Leeuwen.

Agenda

Deze avond maakt het parochiebestuur het voorgenomen besluit bekend welke vier parochiekerken gaan sluiten. Dit voorgenomen besluit komt voort uit de acht informatieavonden die het bestuur de afgelopen maanden in alle acht de kerkdorpen heeft gehouden.

Tijdens deze acht avonden is de situatie van elke kerk met cijfers onderbouwd en konden bezoekers hun reactie inbrengen. Mede op basis van deze avonden en de reacties die het bestuur heeft gekregen, is de moeilijke maar noodzakelijke keuze gemaakt om vier kerken te sluiten.

De verslaglegging van deze informatieronde vindt u in deze twee documenten:

Bedoeling

De avond is bedoeld om de parochianen van de Sint-Christoffelparochie te informeren over het voorgenomen besluit van het parochiebestuur welke vier kerken zullen worden gesloten. Er is tijdens de bijeenkomst ruimte om op dit voorgenomen besluit te reageren.

Verdere traject

Na deze avond maakt het parochiebestuur de definitieve keuze voor de vier te sluiten kerken. Het bestuur legt dit voornemen vervolgens voor aan de bisschop van Den Bosch, die een beslissing hierover neemt. Zodra deze duidelijk bekend is, maakt het parochiebestuur dit bekend via de gebruikelijke communicatiekanalen.

Van harte welkom

Het gaat hier om zwaarwegende keuzes die voor vier van onze kerkdorpen aanzienlijke gevolgen zullen hebben. Het parochiebestuur stelt uw betrokkenheid zeer op prijs. Wij nodigen u dan ook van harte uit voor deze informatie- en inspraakavond.

Datum:
Tijd:
Plaats:
woensdag 7 december 2022

20.00 uur

H. Alphonsuskerk in Beneden-Leeuwen

 

 

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl