Update: foto Eerste Communicanten Wamel

Er is nu ook een foto binnengekomen van de kinderen die in Wamel de Eerste Communie hebben gedaan. Alle 24 kinderen zien we hieronder terug.

In Dreumel hebben 10 kinderen hun Eerste Communie ontvangen, in Beneden-Leeuwen en Wamel elk 7. Velen keken er wekenlang naar uit en toen het eenmaal zover was, had iedereen een goede voorbereiding achter de rug – met dank aan de begeleiders! – zodat alles vlekkeloos verliep.

In drie etappes hebben 24 kinderen de Eerste Communie gedaan in onze Sint-Christoffelparochie. Op zondag 25 april waren er communicantjes in Dreumel en in Beneden-Leeuwen en op zondag 2 mei kwamen de communicantjes in Wamel aan de beurt.
|

Het enige nadeel was dat de vieringen besloten bijeenkomsten moesten zijn waar vanwege corona niet meer dan 30 bezoekers bij aanwezig waren. Los daarvan waren het onvergetelijke gelegenheden die begeleid werden door ons pastoraal team.


Zo’n Eerste Heilige Communie is in de katholieke Kerk een werkelijk feestelijke aangelegenheid, niet alleen voor de jongens en meisjes die de Eerste Communie ontvangen, maar ook voor hun gezinsleden en grootouders. Niet voor niets waren de kerken voor deze gelegenheid extra mooi versierd.

Wat is nou de Eerste Heilige Communie? Gelovigen mogen dan voor het eerst deelnemen aan de maaltijd van Jezus Christus, de heilige Communie. Je krijg dan een hostie, een klein stukje brood dat tijdens de Heilige Mis verandert in het Lichaam van Christus. Je wordt dan één met Jezus.

Alle kinderen in Wamel, Dreumel en Beneden-Leeuwen die de Eerste Communie hebben gedaan van harte gefeliciteerd!

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl