Veel beleving tijdens heilige Christoffel-viering

De Alphonsuskerk in Beneden-Leeuwen was mooi gevuld tijdens de speciale viering ter ere van de naamgever van onze parochie, de heilige Christoffel.

Feestelijk werd de prachtige vierstemmige heilige Mis van Gounod breve 7 gezongen, met vooraf het mooie ‘U Heer heeft lof gebracht’ door het bijna 20-koppige parochieel koor Con Dios, met als dirigent-organist Ton de Waal.

Pastoor Titus en kapelaan Ramesh gingen voor in de mis en na afloop lieten zij de jongeren die onlangs het Vormsel hebben ontvangen, naar voren komen om ze een Christoffelaandenken te geven, toepasselijk op deze dag die in het teken stond van de patroon van de reizigers. Pastoor Titus sprak de wens uit dat de geloofs- en levensreis van de vormelingen altijd onder bescherming van Sint-Christoffel moge zijn.

Na de viering zegenden pastoor en kapelaan alle voertuigen die op en rond het kerkplein verzameld waren, met als blikvanger een brandweerwagen. Sint-Christoffel is de heilige die het kindje Jezus de rivier over droeg, daarom werd speciaal op deze dag het vervoermiddel van alle aanwezigen gezegend voor een veilige en behouden reis.

Veel dank aan alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. De bloemen in de kerk waren prachtig en na afloop was er voor iedereen zelfs een hapje en drankje.

Foto’s H. van Coolwijk en K. v.d. Boom

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl