Vervolgacties pastorie Wamel

De brand die op 7 juni in de voormalige pastorie in Wamel woedde, heeft veel schade veroorzaakt. Hier is een update van de acties die worden ondernomen om aan herstel te werken.

Steiger rond voormalige pastorie Wamel

Donderdag 7 juli is Bouwbedrijf Van Dinther begonnen met het opbouwen van de (constructieve) steiger rondom de door brand zwaar beschadigde pastorie. Dit is nodig om het gebouw te stabiliseren en te zorgen voor een veilige omgeving.

Van Dinther verwacht eind juli de steiger klaar te hebben waarna de straat en de begraafplaats weer toegankelijk zijn.

De omgeving en het gebouw zijn dan ook veilig te betreden, zodat experts de exacte schade kunnen opnemen. Ook de nutsbedrijven kunnen dan aan de slag om de gas- en elektravoorzieningen te controleren en opnieuw aan te sluiten.

Herstelwerkzaamheden sacristie

Het dak van de sacristie is inmiddels hersteld. Dit bevindt zich tussen de pastorie en het kerkgebouw. Binnen in de sacristie is aanzienlijke waterschade ontstaan aan plafond, wanden, vloer en interieur. Het parochiebestuur wil deze schade eerst herstellen, zodat er weer vieringen in de kerk kunnen plaatsvinden. Een offerte voor het herstel en de schoonmaak is opgevraagd.

Tot en met de bouwvakvakantie worden geen acties uitgezet voor het pastoriegebouw, uitgezonderd het veiligstellen van het gebouw en de nutsvoorzieningen.

Zodra de vieringen in de Sint-Victorkerk hervat kunnen worden, maken wij dit bekend.

-Parochiebestuur

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl