Ze komen eraan: de ijsheiligen

Weinig mensen weten wie ze zijn, maar bijna iedereen ziet ze graag komen. De ijsheiligen brengen de lente mee. Het is nu echt gedaan met de nachtvorst. Alle kwetsbare plantjes kunnen onbezorgd naar buiten.

Maar wie zijn nou eigenlijk die ijsheiligen? Het zou gaan om drie of vier heiligen, het verschilt een beetje van land tot land. De heiligen die in Nederland de nachtvorst verjagen zijn Mamertus (11 mei), Pancratius (12 mei), Servatius van Maastricht (13 mei) en Bonifatius van Tarsus (14 mei).

Overigens is Bonifatius van Tarsus een andere dan de Bonifatius die in 754 bij Dokkum werd vermoord. IJsheilige Bonifatius was een martelaar die al in 307 de dood vond in Rome.

Kerk in Appeltern

Er is een ijsheilige met wie wij in de Sint-Christoffelparochie een bijzondere band hebben, namelijk Servatius. De kerk van Appeltern is naar hem vernoemd, een neogotisch gebouw uit 1906-07 met een interieur dat zeker een bezoek waard is.

Onze parochie bestaat uit acht kerkdorpen: Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel en Wamel.

U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan een van onze locaties!

Meer informatie

Parochiesecretariaat
Rooijsestraat 65
6621 AK Dreumel
Tel: (0487) 57 12 30

E-mail: sintchristoffelparochie@gmail.com

Bankrekeningnummer IBAN: NL14RABO0146903684

Meer contactgegevens

Copyright: Sint Christoffelparochie

Privacybeleid | Website door: Webheld.nl